Η Αγιορίτικη μπουγάτσα είναι ένα νηστίσιμο έδεσμα, το οποίο θα “λατρέψετε” με την πρώτη μπουκιά!
Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται
Υλικά
- 4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)
- 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 5-6 κουταλιές ζάχαρη
- 3 κουταλιές vitam
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 βανίλια
- 2 φύλλα σφολιάτα
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το vitam και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στη φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα
- Στο τέλος προσθέτουμε το baking powder και τη βανίλια
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
- Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία
- Αλείφουμε με λίγο vitam λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο
- Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε τη μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Καλή σας απόλαυση!