Site icon RestartTourism

Σουτζουκάκια με σάλτσα κρεμμυδιού: Η πεντανόστιμη συνταγή της Νάουσας

Τα σουτζουκάκια με σάλτσα κρεμμυδιού φτιάχνονται στη Νάουσα και είναι πεντανόστιμα!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη ή 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο (μόνο η ψίχα)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
  • ελαιόλαδο για άλειμμα

Για τη σάλτσα

  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα, σε φέτες
  • 2 ντομάτες μεγάλες, ώριμες και ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί
  • Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί
  • Αφήνουμε το μείγμα να “ξεκουραστεί” στο ψυγείο, για τουλάχιστον μια ώρα
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C
  • Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος, που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα
  • Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι που έχουμε αλείψει προηγουμένως με λάδι
  • Παράλληλα, κάνουμε τη σάλτσα μας. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και όταν γυαλίσουν, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο στο νερό
  • Καρυκεύουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά
  • Όταν τα σουτζουκάκια πάρουν χρώμα, τα γυρνάμε και προσθέτουμε τη σύβραση με τα κρεμμύδια. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ακόμη
  • Σερβίρουμε

Καλή σας όρεξη!

Exit mobile version