Οι πιπεριές τηγανιτές με γιαούρτι και σουμάκ είναι μια πεντανόστιμη και δροσερή συνταγή, που μας έρχεται από τη συμπρωτεύουσα!
Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα
Υλικά
- 8 πράσινες πιπεριές κέρατο
- 70 ml ελαιόλαδο
- 30 ml ξίδι λευκό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. γιαούρτι κατσικίσιο ή άλλο της αρεσκείας μας
- 1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (γνωστό ως μαυροσούσαμο, στα μπαχαράδικα) ή σουσάμι καβουρντισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
- 1/2 κουτ. γλυκού σουμάκ (ανατολίτικο μπαχαρικό με λεμονίζουσα γεύση – σε βαζάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα) ή λίγη πάπρικα (με άλλο αποτέλεσμα)
Εκτέλεση
- Για τις πιπεριές τηγανητές με γιαούρτι και σουμάκ, σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε μικρότερο, σε δόσεις) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές
- Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη, σκεπάζουμε με ένα καπάκι (από κατσαρόλα, αν δεν έχει το τηγάνι μας) και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν
- Ξεσκεπάζουμε προσεκτικά, γιατί οι πιπεριές πιτσιλάνε και περιχύνουμε με το ξίδι
- Τις γυρίζουμε άλλη μία φορά με μια σπάτουλα και, όταν εξατμιστεί το ξίδι, τις βγάζουμε σε ένα πιάτο
- Ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουμάκ και το μαυροκούκι
- Σερβίρουμε τις τηγανητές πιπεριές με γιαούρτι και σουμάκ ζεστές, με αραβικές πίτες ή ζεστό ψωμί
Καλή σας απόλαυση!