Οι κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή της Κρήτης που αξίζει να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
-
500 γραμ. χυλοπίτες
-
4 μελιτζάνες τσακώνικες
-
1 ξερό κρεμμύδι
-
6 ώριμες ντομάτες ή 2 συσκευασίες πομοντόρια αποφλοιωμένα
-
1/3 φλ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. σκόρδο
-
φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
-
τρίμματα φέτας
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε κυβάκια.
- Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15′.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά.
- Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
- Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!