Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μαμούλια Κρήτης

Η Κρήτη φημίζεται για τις παραδοσιακές συνταγές της και μια από αυτές είναι τα μαμούλια που τα φτιάχνουνκυρίως στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο γλυκό.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά 

  • 350 γρ.βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζανάκι τσικουδιά
  • ½ κουταλάκι σόδα

Για τη γέμιση

  • ½ κιλό καρύδια και αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 4-5 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • Ανθόνερο
  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Bάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη που προηγουμένως διαλύσαμε στο γάλα.
  • Ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
  • Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα και τη σόδα διαλυμένη στην τσικουδιά.
  • Ζυμώνουμε ξανά μέχρι η ζύμη να μαλακώσει και να είναι εύπλαστη.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής: Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλλα.
  • Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, το πιέζουμε να απλώσει στην παλάμη μας, βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και το κλείνουμε καλά.
  • Αραδιάζουμε τα μαμούλια σε βουτυρωμένο ταψί και τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
  • Μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.

Καλή σας απόλαυση!