Το γλυκό βύσσινο φτιάχνεται στην Κρήτη και επιβάλλεται, να το δοκιμάσετε!
Δείτε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό βύσσινα
- 1200 γρ. ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα βύσσινα
- Στη συνέχεια, τα απλώνουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη
- Τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες κι έπειτα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι
- Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό, ρίχνουμε το λεμόνι
- Όταν κρυώσει, το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα και το φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος
Καλή απόλαυση!