Γλυκό βύσσινο: Απολαύστε την Κρητική συνταγή

Το γλυκό βύσσινο φτιάχνεται στην Κρήτη και επιβάλλεται, να το δοκιμάσετε!

Δείτε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 κιλό βύσσινα
  • 1200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα βύσσινα
  • Στη συνέχεια, τα απλώνουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη
  • Τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες κι έπειτα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι
  • Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό, ρίχνουμε το λεμόνι
  • Όταν κρυώσει, το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα και το φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος

Καλή απόλαυση!