Κολοκυθάκια γεμιστά από την Κρήτη

Η Κρήτη έχει πολλές και νόστιμες συνταγές. Μια από αυτές είναι τα κολοκυθάκια γεμιστά και είναι πεντανόστιμα.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά

  • 10 κολοκύθια µετρίου µεγέθους
  • 5 κρεµµυδάκια φρέσκα
  • ½ κιλό µυζήθρα
  • 5 κουταλιές µάραθο
  • 6 κουταλιές στάκα
  • αλάτι θαλασσινό
  • πιπέρι χοντροκοµµένο

Εκτέλεση

  • Βράζουµε τα κολοκύθια περίπου 10 λεπτά ώστε να βγουν τραγανιστά.
  • Ανακατεύουµε τη µυζήθρα µε το µάραθο και το κρεµµυδάκι.
  • Κόβουµε τα κολοκύθια κατά µήκος και αφαιρούµε την ψίχα µε τα σπόρια, προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι.
  • Γεµίζουµε τα κολοκύθια µε τη γέµιση της µυζήθρας και τα βάζουµε σε ταψάκι.
  • Προσθέτουµε τη στάκα και ψήνουµε για 15 λεπτά µέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Καλή σας απόλαυση!