Η Κρήτη έχει πολλές και νόστιμες συνταγές. Μια από αυτές είναι τα κολοκυθάκια γεμιστά και είναι πεντανόστιμα.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- 10 κολοκύθια µετρίου µεγέθους
- 5 κρεµµυδάκια φρέσκα
- ½ κιλό µυζήθρα
- 5 κουταλιές µάραθο
- 6 κουταλιές στάκα
- αλάτι θαλασσινό
- πιπέρι χοντροκοµµένο
Εκτέλεση
- Βράζουµε τα κολοκύθια περίπου 10 λεπτά ώστε να βγουν τραγανιστά.
- Ανακατεύουµε τη µυζήθρα µε το µάραθο και το κρεµµυδάκι.
- Κόβουµε τα κολοκύθια κατά µήκος και αφαιρούµε την ψίχα µε τα σπόρια, προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι.
- Γεµίζουµε τα κολοκύθια µε τη γέµιση της µυζήθρας και τα βάζουµε σε ταψάκι.
- Προσθέτουµε τη στάκα και ψήνουµε για 15 λεπτά µέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Καλή σας απόλαυση!