Site icon RestartTourism

Κρητική γαρίδα σαγανάκι με λαχανικά: Δείτε την απολαυστική συνταγή

Garides Saganaki. Hot Greek appetizer, Cretan shrimp baked with vegetables and cheese. Close-up on a light background, selective focus, vertical frame

Η γαρίδα σαγανάκι με λαχανικά είναι μια συνταγή που προέρχεται από την Κρήτη και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να τη δούμε

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές
  • 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδου σε μικρές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • φέτα
  • 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια
  • τα φύλλα από ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη
  • Μοιράζουμε τα υλικά σε 2-3 δόσεις
  • Τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν για πολύ στη φωτιά
  • Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίζουν να βγάζουν υγρά
  • Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς
  • Ρίχνουμε τον βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά

Καλή σας όρεξη!

Exit mobile version