Η γαρίδα σαγανάκι με λαχανικά είναι μια συνταγή που προέρχεται από την Κρήτη και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Πάμε να τη δούμε
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές
- 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα
- 2 σκελίδες σκόρδου σε μικρές φέτες
- ελαιόλαδο
- φέτα
- 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια
- τα φύλλα από ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη
- Μοιράζουμε τα υλικά σε 2-3 δόσεις
- Τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν για πολύ στη φωτιά
- Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίζουν να βγάζουν υγρά
- Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς
- Ρίχνουμε τον βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά
Καλή σας όρεξη!