Κρητική συνταγή με γλυκοκολοκύθα κάστανα και ελιές

Η γλυκοκολοκύθα με κάστανα και ελιές είναι μι απεντανόστιμη συνταγή που φτιάχνουν στην Κρήτη και πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 2 κιλά γλυκοκολοκύθα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ξινόχοντρο τραχανά
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγα φρέσκα κρεµµυδάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • 2 φλιτζάνια κάστανα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουµε την κολοκύθα σε µέτρια κοµµάτια.
  • Σε µικρότερα κοµµάτια κόβουµε τα κρεµµύδια, την πιπεριά και τα κάστανα.
  • Βάζουµε σε µια κατσαρόλα το ελαιόλαδο µαζί µε όλα τα υλικά.
  • Ανακατεύουµε και όταν πάρει µία βράση το βάζουµε σε µέτρια φωτιά και το αφήνουµε να ψηθεί µε το υγρό που βγάζει η κολοκύθα, χωρίς να προσθέσουµε καθόλου νερό.

Καλή σας απόλαυση!