Η γλυκοκολοκύθα με κάστανα και ελιές είναι μι απεντανόστιμη συνταγή που φτιάχνουν στην Κρήτη και πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 2 κιλά γλυκοκολοκύθα
- 3 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι ξινόχοντρο τραχανά
- 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγα φρέσκα κρεµµυδάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
- 2 φλιτζάνια κάστανα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουµε την κολοκύθα σε µέτρια κοµµάτια.
- Σε µικρότερα κοµµάτια κόβουµε τα κρεµµύδια, την πιπεριά και τα κάστανα.
- Βάζουµε σε µια κατσαρόλα το ελαιόλαδο µαζί µε όλα τα υλικά.
- Ανακατεύουµε και όταν πάρει µία βράση το βάζουµε σε µέτρια φωτιά και το αφήνουµε να ψηθεί µε το υγρό που βγάζει η κολοκύθα, χωρίς να προσθέσουµε καθόλου νερό.
Καλή σας απόλαυση!