Λυχναράκια Κρήτης: Δείτε πώς φτιάχνονται

Τα λυχναράκια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν στην Κρήτη και αξίζει σίγουρα να τα δοκιμάσετε.

Πάμε να δούμε πώς φτιάνχονται

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Νερό όσο σηκώσει
  • ½ κιλό μυζήθρα
  • 4 αβγά
  • 4 αβγά
  • 1-2 φυλλαράκια δυόσμο
  • Σουσάμι

Υλικά 

  • Eτοιμάζουμε το ζυμάρι αναμειγνύοντας τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μυζήθρα και τον ανθότυρο τριμμένα, τα αβγά και το δυόσμο.
  • Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλο. Πατώντας το φύλλο με 1 φλιτζάνι ή ένα ποτήρι, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα λυχναράκια μας, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια πάνω στα οποία με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση.
  • Τα κλείνουμε, περιμετρικά με το ζυμάρι. Μπορούμε να κόψουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια, να τοποθετήσουμε τη γέμιση και να διπλώσουμε τις τέσσερις πλευρές πάνω της, αφήνοντας ένα τμήμα της γέμισης ορατό.
  • Τοποθετούμε τα γλυκά σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με αβγό.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο σουσάμι.
  • Τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο.

Καλή σας απόλαυση!