Τα λυχναράκια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν στην Κρήτη και αξίζει σίγουρα να τα δοκιμάσετε.
Πάμε να δούμε πώς φτιάνχονται
Υλικά
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Νερό όσο σηκώσει
- ½ κιλό μυζήθρα
- 4 αβγά
- 4 αβγά
- 1-2 φυλλαράκια δυόσμο
- Σουσάμι
Υλικά
- Eτοιμάζουμε το ζυμάρι αναμειγνύοντας τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μυζήθρα και τον ανθότυρο τριμμένα, τα αβγά και το δυόσμο.
- Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλο. Πατώντας το φύλλο με 1 φλιτζάνι ή ένα ποτήρι, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα λυχναράκια μας, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια πάνω στα οποία με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση.
- Τα κλείνουμε, περιμετρικά με το ζυμάρι. Μπορούμε να κόψουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια, να τοποθετήσουμε τη γέμιση και να διπλώσουμε τις τέσσερις πλευρές πάνω της, αφήνοντας ένα τμήμα της γέμισης ορατό.
- Τοποθετούμε τα γλυκά σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με αβγό.
- Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο σουσάμι.
- Τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο.
Καλή σας απόλαυση!