Τα μαλεβιζιώτικα μυζηθροπιτάκια είναι μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή της Κρήτης που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- 1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά
- 1 ποτήρι γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώνει για να γίνει κουρκούτι.
Εκτέλεση
- Φτιάχνετε ένα πηχτό χυλό από το γάλα, το αυγό, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλεύρι, χτυπώντας με το χτυπητήρι.
- Πλάθετε τη μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια.
- Τα βουτάτε ένα-ένα στο χυλό, τα στραγγίζετε λίγο και τα ρίχνετε στο τηγάνι με πολύ καυτό λάδι.
- Όταν ψηθούν τα ανασύρετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε με μέλι, πετιμέζι ή ζάχαρη.
Καλή σας απόλαυση!