Πώς φτιάχνεται το ρακόμελο Κρήτης- Δείτε εδώ την συνταγή

Το ρακόμελο Κρήτης πέρα από την υπέροχη και ξεχωριστή γεύση που έχει, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, προστατεύει από έλκη κ γαστρεντερικές διαταραχές, ενώ ανακουφίζει από τον έντονο βήχα και ερεθισμό του λαιμού.

Πάμε να δούμε πόσο εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε!

Υλικά

  • 100ml τσικουδιά
  • 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια).

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι.
  • Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.

Καλή σας απόλαυση!