Το ρακόμελο Κρήτης πέρα από την υπέροχη και ξεχωριστή γεύση που έχει, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, προστατεύει από έλκη κ γαστρεντερικές διαταραχές, ενώ ανακουφίζει από τον έντονο βήχα και ερεθισμό του λαιμού.
Πάμε να δούμε πόσο εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε!
Υλικά
- 100ml τσικουδιά
- 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια).
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι.
- Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Καλή σας απόλαυση!