Ρακόμελο Κρήτης: Δείτε πώς θα το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα

Το ρακόμελο είναι ηδύποτο της Κρήτης με μέλι, κανέλα, γαρίφαλο, ή άλλα τοπικά βότανα. Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο!

Δείτε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 100ml τσικουδιά
  • 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο)
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια)

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι.
  • Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
  • Σερβίρετε ζεστό

Καλή σας απόλαυση!