Το ρακόμελο είναι ηδύποτο της Κρήτης με μέλι, κανέλα, γαρίφαλο, ή άλλα τοπικά βότανα. Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο!
Δείτε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 100ml τσικουδιά
- 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο)
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι.
- Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
- Σερβίρετε ζεστό
Καλή σας απόλαυση!