Site icon RestartTourism

Σαλάτα με ρεβίθια και καπνιστό σολομό: Μια δροσιστική συνταγή από την Κρήτη!

Η ρεβιθάδα με καπνιστό σολομό είναι ένα καλοκαιρινό πιάτο που φτιάχνεται στη Μεγαλόνησο και θα σας κάνει να “γλύφετε” τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε τη συνταγή!

Υλικά

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν
  • Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε καλά τα ρεβίθια
  • Στο πρώτο δεκάλεπτο τα ξαφρίζουμε συχνά
  • Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου μια ώρα
  • Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα λεκανάκι νερό για να γλυκάνει
  • Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά
  • Φυλάμε 5-6 φετούλες από το σολομό και τη μισή ποσότητα κρεμμυδιού για να στολίσουμε στο τέλος
  • Αλατίζουμε και ανακατεύουμε αρκετά
  • Τα μεταφέρουμε στη σαλατιέρα μας στολίζοντας με τον υπόλοιπο σολομό και τα κρεμμύδια
  • Σερβίρουμε

Καλή απόλαυση!

Exit mobile version