Η ρεβιθάδα με καπνιστό σολομό είναι ένα καλοκαιρινό πιάτο που φτιάχνεται στη Μεγαλόνησο και θα σας κάνει να “γλύφετε” τα δάχτυλα σας!
Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Υλικά
- 300 γρ. ρεβίθια
- 200 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες
- 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 3 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 10 κ.σ. ελαιόλαδο
- λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν
- Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε καλά τα ρεβίθια
- Στο πρώτο δεκάλεπτο τα ξαφρίζουμε συχνά
- Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου μια ώρα
- Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα λεκανάκι νερό για να γλυκάνει
- Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά
- Φυλάμε 5-6 φετούλες από το σολομό και τη μισή ποσότητα κρεμμυδιού για να στολίσουμε στο τέλος
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε αρκετά
- Τα μεταφέρουμε στη σαλατιέρα μας στολίζοντας με τον υπόλοιπο σολομό και τα κρεμμύδια
- Σερβίρουμε
Καλή απόλαυση!