Site icon RestartTourism

Σφακιανό αρνάκι στο φούρνο: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κρητικά πιάτα

Πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα και σίγουρα δεν θα λείπει από το τραπέζι σας το αρνάκι. Για αυτό είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε μια συνταγή με αρνάκι σφακιανό από την Κρήτη που ξετρελαθείτε!

Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξετε

Υλικά

  • Αρνι 1 κιλό περίπου σε μερίδες
  • Λεμονι Χυμός από 2
  • Ελαιολαδο
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για το συνοδευτικό

  • Πατατες
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Αλατι
  • Πιπέρι
  • Ελαιολαδο

Εκτέλεση 

  • Στην αρχή στύβουμε τα λεμόνια.
  • Στον χυμό λεμονιού ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο θυμάρι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βάζουμε το αρνί το οποίο το έχουμε κόψει σε μερίδες σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα με τον χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε για να καλύψει το μείγμα μας όλο το αρνί.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Αφού περάσει η μία ώρα κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτες.
  • Στις πατάτες προσθέτουμε ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  • Ανακατεύουμε για να πάνε τα μυρωδικά παντού και προσθέτουμε τις πατάτες μας στο ταψί με το αρνί και προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Ψήνουμε στον φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
  • Μετά το πέρασμα της 1 ώρας κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς Κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version