Η Κρήτη φημίζεται για τις παραδοσιακές συνταγές της με μια από αυτές τα σκιουφιχτά μακαρόνια.
Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξετε
Υλικά
- 500 γρ. σιουφιχτά ζυμαρικά
- 3 χωριάτικα λουκάνικα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 φλ. ανθότυρο και φέτα (σε μορφή κρέμας)
- 2 καυτερές πιπερίτσες
- 1 ώριμη ντομάτα (ψιλοκομμένη)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξινομυζήθρα για το τελείωμα
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε πρώτα το περίβλημα του λουκάνικου, χαράζοντάς το και βυθίζοντάς το σε ζεματιστό νερό.
- Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα λουκάνικα σε μικρά καρέ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις πιπερίτσες και τα ψιλοκομμένα λουκάνικα για 2΄ να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για 2΄στη φωτιά.
- Βάζουμε σε μπολ το τυρί.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
- Λίγο πριν τα σουρώσουμε, παίρνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν και το ρίχνουμε στο τυρί.
- Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το λιωμένο τυρί, τη σάλτσα και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να αραιώσει λίγο το τυρί και να γίνει σαν σάλτσα τυριού.
- Αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα, κρατάμε επιπλέον και 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά για να την αραιώσουμε.
- Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας απόλαυση!