Site icon RestartTourism

Vegan Κρητικός Ντάκος: Δείτε εδώ την ιδανική συνταγή

Ο Vegan Κρητικός Ντάκος είναι μια συνταγή που φτιάχνουν στην Κρήτη και θα ικανοποιήσει απόλυτα τον ουρανίσκο σας!

Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι χούμους
  • 1 μεγάλη ντομάτα ή 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 2-3 ελιές
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 1,5 φλιτζάνι ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/3 ή 1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
  • 2  κ.σ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο κύμινο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Μουλιάστε τα ρεβίθια σας
  • Ξεπλύνετέ τα καλά και βράστε τα σε μια κατσαρόλα
  • Μετά από 10 λεπτά, πετάξτε το νερό, ξεπλύνετε και γεμίστε ξανά την κατσαρόλα με αλατισμένο νερό
  • Βράστε τα, για περίπου μια ώρα, μέχρι να μαλακώσουν
  • Σουρώστε τα
  • Βάλτε τα στο multi, μαζί με τον φρέσκο χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και λίγο αλάτι.
  • Ανάλογα με την πυκνότητα του χούμους, προσθέστε λίγο νερό
  • Πασπαλίστε με λίγη πάπρικα
  • Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα ως βάση, αντί του παξιμαδιού
  • Κόψτε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τοποθετήστε τη πάνω στο χούμους
  • Κόψτε τις ελιές σε ροδέλες
  • Προσθέστε την κάππαρη και λίγη ρίγανη

Tip

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως αγγούρι, πιπεριά και λοιπά, για περισσότερη φρεσκάδα και φυτικές ίνες.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version