Πουλέντα: Ένα παραδοσιακό γλυκό της Ιθάκης

Η πουλέντα είναι παροδοσιακή κρέμα της Ιθάκης με καλαμποκάλευρο που μόλις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε.

Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται

Υλικά

  • 2 κούπες τσαγιού νερό
  • 1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 3 φλ. του καφέ σταφίδα μαύρη
  • 6 κουτ. σ. ζάχαρη
  • 1 1/3 φλ. αλεύρι καλαμποκίσιο
  • κανέλλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό με τις σταφίδες σε μέτρια θερμοκρασία 5-6 λεπτά.
  • Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με σύρμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Σερβίρουμε σε μπωλ και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Καλή σας απόλαυση!