Η πουλέντα είναι παροδοσιακή κρέμα της Ιθάκης με καλαμποκάλευρο που μόλις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε.
Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται
Υλικά
- 2 κούπες τσαγιού νερό
- 1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
- 3 φλ. του καφέ σταφίδα μαύρη
- 6 κουτ. σ. ζάχαρη
- 1 1/3 φλ. αλεύρι καλαμποκίσιο
- κανέλλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό με τις σταφίδες σε μέτρια θερμοκρασία 5-6 λεπτά.
- Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με σύρμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Σερβίρουμε σε μπωλ και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Καλή σας απόλαυση!