Το κουνέλι λαγωτό μαγειρεύεται στην Κεφαλονιά και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κουνέλι
- λίγα κρεμμύδια
- δάφνη
- ξίδι
- πιπέρι
- 300 γρ. ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι θαλασσινό
- 1 ποτήρι κρασί λευκό αρετσίνωτο ή μηλίτη
- ¹/² ποτήρι χυμό λεμονιού
- 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 4 κεφάλια σκόρδα κοπανισμένα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κουνέλι σε μπολ με ξίδι, λίγα κρεμμύδια, πιπέρι, δάφνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον 3 ώρες
- Στραγγίζουμε, λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε σε τηγάνι με βαρύ πάτο ή στη σχάρα
- Ρίχνουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τα σκόρδα, το λάδι, το μαϊντανό δεμένο, τη σάλτσα και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 1 ώρα
- Σερβίρουμε με γαρνιτούρα της επιλογής μας (πατάτες τηγανητές, λαχανικά, σαλάτα)
Καλή όρεξη!