Κουνέλι λαγωτό: Δείτε πως το φτιάχνουν στην Κεφαλονιά

Το κουνέλι λαγωτό μαγειρεύεται στην Κεφαλονιά και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 κουνέλι
  • λίγα κρεμμύδια
  • δάφνη
  • ξίδι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι θαλασσινό
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό αρετσίνωτο ή μηλίτη
  • ¹/² ποτήρι χυμό λεμονιού
  • 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 κεφάλια σκόρδα κοπανισμένα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κουνέλι σε μπολ με ξίδι, λίγα κρεμμύδια, πιπέρι, δάφνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον 3 ώρες
  • Στραγγίζουμε, λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε σε τηγάνι με βαρύ πάτο ή στη σχάρα
  • Ρίχνουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τα σκόρδα, το λάδι, το μαϊντανό δεμένο, τη σάλτσα και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 1 ώρα
  • Σερβίρουμε με γαρνιτούρα της επιλογής μας (πατάτες τηγανητές, λαχανικά, σαλάτα)

Καλή όρεξη!