Site icon RestartTourism

Μπακαλιαρόπιτα: Δείτε την Κεφαλονίτικη συνταγή

Η μπακαλιαρόπιτα είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν στην Κεφαλονιά. Eίναι μια ξεχωριστή συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
  • 100 γρ. ρύζι
  • 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κονσέρβα (500γρ.) ντοματάκια αποφλοιωμένα σε κυβάκια
  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πάπρικα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • Φύλλο για πίτα

Εκτέλεση

  • Βάλε τον μπακαλιάρο σε νερό να ξαλμυρίσει. Άλλαξε το νερό το λιγότερο 3 φορές για να φύγει καλά το αλάτι του
  • Ξέπλυνε, καθάρισε από τα χοντρά κομμάτια και τις πέτσες και κόψε σε κομματάκια
  • Σε νερό που κοχλάζει, ζεμάτισε για μερικά δευτερόλεπτα τα κομμάτια του ψαριού. Σούρωσε και κράτησε το νερό
  • Καθάρισε καλά τον μπακαλιάρο κρατώντας μόνο το ψαχνό του και άναψε το φούρνο σου στους 180oC
  • Λάδωσε ένα ταψάκι, αλλά και ένα, ένα τα φύλλα (3-4 σευνολικά κάτω και άλλα τόσα από πάνω) και στρώσε στο ταψί
  • Ρίξε το ψάρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ράντισε με λίγο από το νερό του μπακαλιάρου που κράτησες
  • Σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδωμένα, χάραξε σε κομμάτια και βάλε στο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά να ροδίσει

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version