Ένα ποτό που συνδυάζει χρώμα, γεύση, άρωμα και κερκυραϊκή παράδοση! Το λικέρ κουμ κουάτ, θα σας “μαγέψει”.
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 1 κιλό κουμ κουάτ
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο άσπρο οινόπνευμα οινοποιίας (ή βότκα ή τσίπουρο, χωρίς αρωματικά)
- 2-3 ξυλάκια κανέλας
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε στη μέση
- Ρίχνουμε σε γυάλινο βάζο τα κουμ κουάτ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το οινόπνευμα
- Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος, για περίπου ένα μήνα
- Στραγγίζουμε σε καθαρή και αποστειρωμένη φιάλη το λικέρ (η αποστράγγιση είναι καλό να γίνεται με χάρτινο φίλτρο του καφέ)
- Το λικέρ μας είναι έτοιμο
Καλή σας απόλαυση!