Λικέρ κουμ κουάτ: Το ποτό που σας “ταξιδεύει” στην Κέρκυρα

Ένα ποτό που συνδυάζει χρώμα, γεύση, άρωμα και κερκυραϊκή παράδοση! Το λικέρ κουμ κουάτ, θα σας “μαγέψει”.

Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 1 κιλό κουμ κουάτ
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο άσπρο οινόπνευμα οινοποιίας (ή βότκα ή τσίπουρο, χωρίς αρωματικά)
  • 2-3 ξυλάκια κανέλας
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα φρούτα και τα κόβουμε στη μέση
  • Ρίχνουμε σε γυάλινο βάζο τα κουμ κουάτ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και το οινόπνευμα
  • Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος, για περίπου ένα μήνα
  • Στραγγίζουμε σε καθαρή και αποστειρωμένη φιάλη το λικέρ (η αποστράγγιση είναι καλό να γίνεται με χάρτινο φίλτρο του καφέ)
  • Το λικέρ μας είναι έτοιμο

Καλή σας απόλαυση!