Η μαρμελάδα κουμ κουάτ φτιάχνεται στην Κέρκυρα και θα προσφέρει στον ουρανίσκο σας μια γλυκιά και δροσερή γεύση!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό κουμ κουάτ
- 1250 ml νερό
- 1/2 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1250 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα μαυράκια και βάζουμε σε τούλι τα κουκούτσια (δένουμε το τούλι)
- Κόβουμε τα κουμ κουάτ σε πολύ λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη μαζί με το τούλι, που έχει μέσα τα κουκούτσια και προσθέτουμε νερό
- Τα αφήνουμε έτσι για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό του λεμονιού και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους
- Αφαιρούμε το τούλι με τα κουκούτσια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη
- Σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να βράζει η μαρμελάδα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο δυνατό και βράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε για 20 λεπτά
- Δοκιμάζουμε αν έδεσε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά
- Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα και μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, τα σφραγίζουμε
Καλή σας απόλαυση!