Μαρμελάδα Κουμ Κουάτ: Μια γλυκιά «πινελιά» από την Κέρκυρα!

Η μαρμελάδα κουμ κουάτ φτιάχνεται στην Κέρκυρα και θα προσφέρει στον ουρανίσκο σας μια γλυκιά και δροσερή γεύση!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 κιλό κουμ κουάτ
  • 1250 ml νερό
  • 1/2 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1250 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα μαυράκια και βάζουμε σε τούλι τα κουκούτσια (δένουμε το τούλι)
  • Κόβουμε τα κουμ κουάτ σε πολύ λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλη μαζί με το τούλι, που έχει μέσα τα κουκούτσια και προσθέτουμε νερό
  • Τα αφήνουμε έτσι για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό του λεμονιού και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους
  • Αφαιρούμε το τούλι με τα κουκούτσια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη
  • Σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να βράζει η μαρμελάδα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο δυνατό και βράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε για 20 λεπτά
  • Δοκιμάζουμε αν έδεσε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα και μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, τα σφραγίζουμε

Καλή σας απόλαυση!