Το μπουρδέτο είναι μια από τις πιο γευστικές επιλογές της κερκυραϊκής κουζίνας και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Δείτε τη συνταγή
Υλικά
- 1 1/2 kg σκορπίνες
- 1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
- 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. νερό
- 1 ζουμερό λεμόνι (χυμό)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τα πιπέρια και τσιγαρίζουμε, μέχρι να πάρει κόκκινο χρώμα το λάδι και να δέσει η σάλτσα
- Βάζουμε τα ψάρια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο νερό και αλάτι
- Σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών)
- Όσο βράζει το ψάρι, προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό, για να παραμείνει δεμένη η σάλτσα
- Στο τέλος, πρέπει να μείνει η σάλτσα δεμένη, μόνο με το λάδι της
- Προσθέτουμε το λεμόνι
Καλή σας όρεξη!