Μυρμηγκάτο: Το παραδοσιακό γλυκό της Κέρκυρας!

Το µυρµηγκάτο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Κέρκυρας σαν τούρτα και είναι πραγματικά πεντανόστιμο!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 2½ πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 8 κρόκους (από αυγά ολόφρεσκα βιολογικά)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 3 πακέτα (3×200 γρ.) τυρί μασκαρπόνε
  • 2 φλ. δυνατό καφέ
  • 1/2 φλ. αμαρέτο
  • 350 γραμ
  • σαντιγί 100 γρ. κουβερτούρα για το φινίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα µπολ, βάζουµε τη ζάχαρη και τους κρόκους.
  • Τα χτυπάµε µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν και να κρεµώσουν για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
  • Τέλος, προσθέτουµε στην κρέµα και τα τρίµµατα σοκολάτας.
  • Θα χρησιµοποιήσουµε ένα µακρόστενο πυρίµαχο σκεύος.
  • Βάζουµε σε ένα άλλο µπολ τον καφέ (κρύο) και το αµαρέτο.
  • Βουτάµε ένα ένα τα σαβουαγιάρ µέχρι τη µέση και τα στρώνουµε σε σειρά, να καλυφθεί ο πάτος του πυρίµαχου σκεύους.
  • Απλώνουμε σε µία στρώση τη µισή κρέµα τυριού.
  • Επαναλαµβάνουµε µία στρώση µπισκότα σαβουαγιάρ.
  • Στρώνουµε µία στρώση την υπόλοιπη κρέµα τυριού. Τέλος στρώνουµε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ.
  • Καλύπτουµε το γλυκό µε τη σαντιγί.
  • Πασπαλίζουµε µε την τριµµένη σοκολάτα ή µε τρούφα.
  • Αφήνουµε το Κερκυραϊκό µυρµηγκάτο να σταθεί για 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
  • Το κόβουµε σε κοµµάτια και σερβίρουμε σε ένα πιάτο.

Καλή σας απόλαυση!