Το µυρµηγκάτο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Κέρκυρας σαν τούρτα και είναι πραγματικά πεντανόστιμο!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
-
2½ πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
-
8 κρόκους (από αυγά ολόφρεσκα βιολογικά)
-
1 πρέζα αλάτι
-
8 κ.σ. ζάχαρη
-
300 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή κουβερτούρα σε σταγόνες
-
3 πακέτα (3×200 γρ.) τυρί μασκαρπόνε
-
2 φλ. δυνατό καφέ
-
1/2 φλ. αμαρέτο
-
350 γραμ
-
σαντιγί 100 γρ. κουβερτούρα για το φινίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα µπολ, βάζουµε τη ζάχαρη και τους κρόκους.
- Τα χτυπάµε µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν και να κρεµώσουν για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος, προσθέτουµε στην κρέµα και τα τρίµµατα σοκολάτας.
- Θα χρησιµοποιήσουµε ένα µακρόστενο πυρίµαχο σκεύος.
- Βάζουµε σε ένα άλλο µπολ τον καφέ (κρύο) και το αµαρέτο.
- Βουτάµε ένα ένα τα σαβουαγιάρ µέχρι τη µέση και τα στρώνουµε σε σειρά, να καλυφθεί ο πάτος του πυρίµαχου σκεύους.
- Απλώνουμε σε µία στρώση τη µισή κρέµα τυριού.
- Επαναλαµβάνουµε µία στρώση µπισκότα σαβουαγιάρ.
- Στρώνουµε µία στρώση την υπόλοιπη κρέµα τυριού. Τέλος στρώνουµε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ.
- Καλύπτουµε το γλυκό µε τη σαντιγί.
- Πασπαλίζουµε µε την τριµµένη σοκολάτα ή µε τρούφα.
- Αφήνουµε το Κερκυραϊκό µυρµηγκάτο να σταθεί για 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
- Το κόβουµε σε κοµµάτια και σερβίρουμε σε ένα πιάτο.
Καλή σας απόλαυση!