Site icon RestartTourism

Παστιτσάδα με μοσχάρι: Η Κερκυραϊκή παράδοση στο πιάτο σας!

Freshly served in the restaurant pastitsada of beef with bucatini pasta. The most famous and characteristic dish from the island of Corfu in Greece.

Η παστιτσάδα είναι το παραδοσιακό πιάτο του «Νησιού των Φαιάκων» και έχει ως κύρια συστατικά το χοντρό μακαρόνι και το κρέας. Η συνταγή με το μοσχαρίσιο κρέας, θα σας ξετρελάνει!

Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξετε

Υλικά

  • 1.500 γρ. μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 150 ml. κόκκινο κρασί
  • 500 ml. ζεστό ζωμό βοδινού
  • 250 γρ. ντοματοχυμό
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 3 μοσχοκάρφια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 100 ml. παρθένο ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Αλευρώνουμε καλά το μοσχάρι και το ροδίζουμε με τα 50 ml. από το ελαιόλαδο, ώστε να πάρει χρώμα
  • Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το μοσχάρι και σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ντομάτες, ντοματοχυμό και τον ζωμό
  • Σιγομαγειρεύουμε το μοσχάρι για 1 ώρα και 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο, βράζουμε τα μακαρόνια
  • Σερβίρουμε τη ζεστή παστιτσάδα με μπόλικη σάλτσα και το κεφαλοτύρι

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version