Η παστιτσάδα είναι το παραδοσιακό πιάτο του «Νησιού των Φαιάκων» και έχει ως κύρια συστατικά το χοντρό μακαρόνι και το κρέας. Η συνταγή με το μοσχαρίσιο κρέας, θα σας ξετρελάνει!
Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξετε
Υλικά
- 1.500 γρ. μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 150 ml. κόκκινο κρασί
- 500 ml. ζεστό ζωμό βοδινού
- 250 γρ. ντοματοχυμό
- 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 3 μοσχοκάρφια
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 100 ml. παρθένο ελαιόλαδο
- αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
- 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αλευρώνουμε καλά το μοσχάρι και το ροδίζουμε με τα 50 ml. από το ελαιόλαδο, ώστε να πάρει χρώμα
- Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το μοσχάρι και σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, ντομάτες, ντοματοχυμό και τον ζωμό
- Σιγομαγειρεύουμε το μοσχάρι για 1 ώρα και 45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο, βράζουμε τα μακαρόνια
- Σερβίρουμε τη ζεστή παστιτσάδα με μπόλικη σάλτσα και το κεφαλοτύρι
Καλή σας απόλαυση!