Το κυδωνόπαστο είναι παραδοσιακό γλυκό της Λευκάδας. Αποτελείται από γλυκό κυδώνι με αμύγδαλα και είμαστε σίγουροι πως μόλις το δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε.
Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται
Υλικά
- 5 κυδώνια κομμένα σε τέταρτα και αφαιρείτε τα σπόρια
- ζάχαρη ίση ποσότητα με τον πουρέ κυδωνιών
- 1 ξυλάκι κανέλα
- αρμπαρόριζα
- χυμό από 1 λεμόνι
- αμύγλαδα
Εκτέλεση
- Βάζετε τα κυδώνια σε μία κατσαρόλα, σκεπάζετε με κρύο νερό, προσθέτετε τον χυμό από ένα λεμόνι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
- Στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε τα στο μπλέντερ.
- Μετρήστε με ένα φλιτζάνι τον πουρέ και βάλτε τον στην κατσαρόλα με ίση ποσότητα ζάχαρης.
- Προσθέτετε το ξύλο κανέλας και αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να αρχίσει να πήζει, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί, προσθέτετε την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα και αφήνετε να δέσει τελείως στους 150οC για 1½ – 2 ώρες.
- Όταν κρυώσει κόψτε το σε μικρά κομμάτια, τυλίξτε το με διαφανή μεμβράνη και διατηρήστε το στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση!