Λευκαδίτικα κουλουράκια: Ένα εύκολο και νόστιμο γλύκισμα

Τα λευκαδίτικα κουλουράκια είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που φτιάχνουν στη Λευκάδα και αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας.

Δείτε εδώ πως θα τα φτιάξετε

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κρασοπότηρο ζάχαρη
  • 1 ποήρι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι ούζο
  • 1/2 κ.σ. κανέλλα
  • 1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
  • Nερό όσο πάρει

Εκτέλεση

  • Ζύμωσε σε μια λεκάνει όλα τα υλικά μαζί χωρίς να προσθέσεις το νερό
  • Στη συνέχεια ρίξε σιγά, σιγά το νερό πλάθοντας τη ζύμη ώσπου να ξεκολλά από τα χέρια
  • Σκέπασε τη λεκάνη και άφησε τη ζύμη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μια ώρα
  • Πλάσε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα σε βολεύουν και στρώσε σε λαδωμένο ταψί. Άφησε όλο το βράδι να φουσκώσουν
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για καμιά ωρίτσα ή ώσπου να πάρουν ωραίο σκούρο καφέ χρώμα.

Καλή σας απόλαυση!