Τα λευκαδίτικα κουλουράκια είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλύκισμα που φτιάχνουν στη Λευκάδα και αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας.
Δείτε εδώ πως θα τα φτιάξετε
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κρασοπότηρο ζάχαρη
- 1 ποήρι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι ούζο
- 1/2 κ.σ. κανέλλα
- 1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
- Nερό όσο πάρει
Εκτέλεση
- Ζύμωσε σε μια λεκάνει όλα τα υλικά μαζί χωρίς να προσθέσεις το νερό
- Στη συνέχεια ρίξε σιγά, σιγά το νερό πλάθοντας τη ζύμη ώσπου να ξεκολλά από τα χέρια
- Σκέπασε τη λεκάνη και άφησε τη ζύμη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μια ώρα
- Πλάσε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα σε βολεύουν και στρώσε σε λαδωμένο ταψί. Άφησε όλο το βράδι να φουσκώσουν
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για καμιά ωρίτσα ή ώσπου να πάρουν ωραίο σκούρο καφέ χρώμα.
Καλή σας απόλαυση!