Site icon RestartTourism

Λευκαδίτικα λαδοκούλουρα: Γεύση και άρωμα… από τα Επτάνησα

Τα λαδοκούλουρα φτιάχνονται στην πανέμορφη Λευκάδα και θα εμπλουτίσουν τις γαστρονομικές σας επιλογές!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • νερό χλιαρό
  • 2/5 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 σφηνάκι ούζο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.σ. γλυκάνισο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε. Στη μέση, κάνουμε ένα λακκάκι και ρίχνουμε το λάδι και το ούζο. Προσθέτουμε και λίγο νερό και χτυπάμε με το γάντζο για ζύμωμα προσθέτοντας λίγο-λίγο νερό, ώστε να έχουμε μια ζύμη, που να πλάθεται. Αν δεν έχουμε μίξερ, κάνουμε τη διαδικασία με τα χέρια σε μια λεκάνη
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να ανέβει η ζύμη και να διπλασιαστεί σχεδόν. Μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη στο φούρνο, που τον έχουμε ζεστάνει στους 40 βαθμούς, για να ανέβει πιο γρήγορα
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη βγάζουμε στον πάγκο εργασίας. Κάνουμε ένα μπαστούνι και κόβουμε κομμάτια, που τα πλάθουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βάζουμε πάλι στο φούρνο, που τον έχουμε ζεστάνει στους 40 βαθμούς, για να φουσκώσουν
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αφού βγάλουμε από μέσα τα κουλουράκια, για να ζεσταθεί. Με ένα πινελάκι πολύ προσεκτικά περνάμε με λίγο νερό τα κουλουράκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε να τα περάσουμε με κρόκο αυγού ή εβαπορέ αδιάλυτο
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Δεν τα ψήνουμε πολύ, γιατί θα στεγνώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και μετά φυλάμε σε μεταλλικό κουτί, που κλείνει καλά

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version