Η μαριδόπιτα είναι μια παραδοσιακή και ξεχωριστή συνταγή που φτιάχνουν στην Λευκάδα και αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Υλικά
- Μαρίδα, ½ κιλ., ψιλή
- Κρεμμύδι ξηρό, 2 τμχ., ψιλοκομμένα
- Σκόρδο, 1 τμχ., ολόκληρο κεφάλι
- Πατάτα, 2 τμχ., κομμένες σε κυβάκια
- Ντομάτα, 2 τμχ., φρέσκιες
- Ελαιόλαδο, ¾ ποτήρι/-α
- Ρίγανη, λίγη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κεφάλια από το μαριδάκι, πλένουμε καλά και το αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι.
- Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε δύο φύλλα ώστε να εξέχουν από τα χείλη και τα λαδώνουμε κι αυτά.
- Ρίχνουμε πάνω στα φύλλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πατάτες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Στρώνουμε από πάνω το μαριδάκι και αλατίζουμε.
- Τρίβουμε τις δύο ντομάτες και τις ρίχνουμε πάνω από το μαριδάκι.
- Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και το λάδι.
- Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα έτσι ώστε να φτιάξουμε μία κοτσίδα γύρω –γύρω από το ταψί.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου, να ροδίσει καλά πάνω κάτω.
Καλή σας απόλαυση!