Παστιτσάδα με κόκορα: Η Κερκυραϊκή συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Η παστιτσάδα είναι παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας, το οποίο έχει ως βασικά υλικά το κρέας και το χοντρό μακαρόνι. Μαγειρεύεται κυρίως στα χωριά της Κέρκυρας, στα οποία οι νοικοκυρές συνηθίζουν να προσθέτουν και κανέλα, λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο.

Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε

Υλικά

  • 1/2 κόκορας χωριάτικος (1700 γρ περίπου)
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1/2 φλ. κρασί
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι ( θα βγάλει και ο κόκορας το λιπακι του)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 κ.γ κοφτό κύμινο
  • 3 μοσχοκαρφιά ( γαρύφαλλα)
  • 1κ.σ πάπρικα γλυκιά
  • 1 1/2 κουτάκι χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι πιπέρι
  • 1 1/2 πακέτο μακαρόνια το 5 νούμερο

Εκτέλεση

  • Πλένω , τεμαχίζω σε μερίδες τον κόκορα και τον στεγνώνω καλά.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και σοτάρω καλά το κρέας να πάρει τραγανό χρώμα.
  • Προσθέτω τα κρεμμύδια και τα γυρίζω μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτω παράλληλα τα μπαχαρικά και σβήνω με το κρασί. Αφήνω λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ το χυμό ντομάτας και προσθέτω νεράκι μέχρι να σκεπάσει τον κόκορα.
  • Αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει να γίνει λουκούμι το κρεατάκι και να μελώσει η σάλτσα.
  • Βράζω τα μακαρόνια μου σε αλατισμένο νερό , σουρώνω και τα γυρίζω πίσω στην κατσαρόλα μου.
  • Τα βουτυρώνω ελαφρώς και παίρνω με μια κουτάλα λίγη από τη σάλτσα μου και τα περιλουζω
  • Ανακατεύω να κοκκινίσουν και να εισχωρήσει η σαλτσούλα στα μακαρόνια.
  • Σερβίρω με κρεατάκι , επιπλέον σαλτσούλα και κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

Καλή σας απόλαυση!