Κοτόπιτα Ζακύνθου: Γεύση και παράδοση… στο πιάτο σας

Η Ζακυνθινή κοτόπιτα φτιάχνεται με πιπεριές χρωματιστές, μανιτάρια και γραβιέρα Ζακύνθου και αποτελεί μια συνταγή, που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml νερό
  • 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ρακή

Για τη γέμιση

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 4 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 250 γρ. γραβιέρα Ζακύνθου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά για τη ζύμη, μέχρι το ζυμάρι να μαλακώσει
  • Το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” στην άκρη
  • Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα
  • Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλο, αφού το έχουμε βράσει για 10 λεπτά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά
  • Ανοίγουμε τα φύλλα
  • Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε και βάζουμε τα μισά φύλλα, τη γέμιση και όλα τα υλικά. Το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια
  • Κόβουμε τη γραβιέρα Ζακύνθου σε κυβάκια, σκεπάζουμε με τα άλλα φύλλα, λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να χρυσαφίσει

Καλή σας απόλαυση!