Το σγατζέτο είναι μια συνταγή από ορεινά χωριά της Ζακύνθου. Είναι καταπληκτικός μεζές που μόλις δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.
Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξετε
Υλικά
- 2-3 κιλά ποδαράκια αρνίσια ή κατσικίσια και μοσχαρίσιο συκώτι
- 1 κούπα ξύδι (για να ξεπλύνετε το κρέας)
- 1 μάτσο σέλινο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 5 πρασουλίδες (ψιλοκομμένες)
- 1 κούπα μαϊντανό
- 1 κούπα άνηθο και μάραθο (ψιλοκομμένο)
- 1,5 κούπα νερό
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 4 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και λιωμένες)
- 1 ξύλο κανέλα
- 4 γαρίφαλα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας καλά με νερό και τελειώνετε το πλύσιμο με το ξύδι.
- Το αφήνετε να στεγνώσει και τοποθετείτε το κρέας σε ένα στεγνό τηγάνι.
- Σιγοβράζετε το κρέας ανακατεύοντας το συνεχώς, μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τις πρασουλίδες και τα σοτάρετε για 3 λεπτά.
- Προσθέτετε το κρασί και μετά το νερό και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Το βράζετε για άλλα 5 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, το σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και κρασί.
Καλή σας απόλαυση!