Γαλακτομπούρεκο από την Κάλυμνο για να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που φτιάχνουν και στην Κάλυμνο. Είμαστε σίγουροι πως μόλις το δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 250 γρ. ρυζάλευρο
  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 κ1/ 2 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 Βανιλιες
  • Υλικά για σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1/2 λεμονι το χυμό και το ρίχνω και αυτό μέσα για μυρωδιά
  • 1 πακέτο φύλλο
  • 1 πακέτο βούτυρο καλό

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  • Βράζω το γάλα και ρίχνω και την ζάχαρη μόλις έρθει σε βρασμό ρίχνω το ρυζαλευρο και ανακατεύω έως πήξει μόλις σβήσω τη φωτιά ρίχνω τις βανιλιες και ανακατεύω.
  • Έχω ζεστάνει το βούτυρο να λιώσει για να αλείφω τα φύλλα και βάζω τα φύλλα στον πάτο.
  • Κάθεται το γάλα αυτό σε καμία περίπτωση δεν το θέλω μέσα γιατί πανιαζει το γλυκό το ψήνω στους 150 για 1ωρα και μισή και βλέπω μην αρπάξει αν ο φούρνος είναι δυνατός πιο χαμηλό.
  • Έχω βράσει το σιρόπι για 15 λεπτά και όταν το γλυκό μου βγει καυτό με κρύο το σιρόπι σιροπιαζω και το αφήνω κανένα 2ωρο να τραβήξει.
  • Βαζω το ρυζαλευρο.