Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που φτιάχνουν και στην Κάλυμνο. Είμαστε σίγουροι πως μόλις το δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 250 γρ. ρυζάλευρο
- 2 λίτρα γάλα
- 1 κ1/ 2 ποτήρι ζάχαρη
- 3 Βανιλιες
- Υλικά για σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 2 ξύλα κανέλας
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1/2 λεμονι το χυμό και το ρίχνω και αυτό μέσα για μυρωδιά
- 1 πακέτο φύλλο
- 1 πακέτο βούτυρο καλό
Εκτέλεση
Για την κρέμα
- Βράζω το γάλα και ρίχνω και την ζάχαρη μόλις έρθει σε βρασμό ρίχνω το ρυζαλευρο και ανακατεύω έως πήξει μόλις σβήσω τη φωτιά ρίχνω τις βανιλιες και ανακατεύω.
- Έχω ζεστάνει το βούτυρο να λιώσει για να αλείφω τα φύλλα και βάζω τα φύλλα στον πάτο.
- Κάθεται το γάλα αυτό σε καμία περίπτωση δεν το θέλω μέσα γιατί πανιαζει το γλυκό το ψήνω στους 150 για 1ωρα και μισή και βλέπω μην αρπάξει αν ο φούρνος είναι δυνατός πιο χαμηλό.
- Έχω βράσει το σιρόπι για 15 λεπτά και όταν το γλυκό μου βγει καυτό με κρύο το σιρόπι σιροπιαζω και το αφήνω κανένα 2ωρο να τραβήξει.
- Βαζω το ρυζαλευρο.