Η μαρμελάδα σύκο είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά εδέσματα της Καλύμνου και η γεύση της, θα σας “ξετρελάνει”!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό σύκα, κομμένα στα 4
- 170 γρ. μέλι
- 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε τα σύκα, τη ζάχαρη και το μέλι κι έπειτα την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και την αφήνουμε να πάρει βράση
- Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην κολλήσει ή φουσκώσει το μείγμα
- Τέλος, αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας καλά
- Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα, όσο ακόμα είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, γυρνώντας τα ανάποδα πάνω από μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα, μέχρι να κρυώσει τελείως
Καλή απόλαυση!