Οι μακαρούνες Καρπάθου είναι μια συνταγή με χειροποίητα μακαρόνια που φτιάχνουν στο νησί και αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml περίπου νερό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό για να γίνει όσο το δυνατόν πιο σκληρή.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη μια χοντρή πίτα ύψος 1 με 1 1/2 εκ και την κόβουμε σε λωρίδες, με αυτόν τον τρόπο πλάθουμε γρηγορότερα τα κορδόνια μας…
- Τα απλώνουμε σε πανί και πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλήσουν.
- Ενώ πλάθουμε τα μακαρόνια βάζουμε τη μαρμίτα (μεγάλη κατσαρόλα) με νερό να βράσει. Το αλατίζουμε καλά όταν βράσει.
- Ρίχνουμε μέσα τις Μακαρούνες αφού αφαιρέσουμε το περιττό αλεύρι.
- Τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε.
- Στην αρχή θα βρίσκονται στον πάτο της κατσαρόλας.
- Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει το κρεμμύδι καρέ και το βάζουμε στο τηγάνι με λάδι μέχρι να καφετίσει.
- Ιδανικά πρέπει όταν σουρώνουμε τις Μακαρούνες να είναι και έτοιμο το κρεμμύδι (τσίκνωμα) για να σερβίρουμε.
- Όταν οι Μακαρούνες είναι έτοιμες-σουρωμένες και το τσίκνωμα έχει καφετίσει, σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, βάζουμε τυρί και στον πάτο του πιάτου μας.
- Ρίχνουμε πάνω από το τυρί το τσιγαρισμένο κρεμμύδι με λαδάκι μαζί.
Καλή σας απόλαυση!