Μακαρούνες Καρπάθου: Τα πεντανόστιμα χειροποίητα μακαρόνια

Οι μακαρούνες Καρπάθου είναι μια συνταγή με χειροποίητα μακαρόνια που φτιάχνουν στο νησί και αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml περίπου νερό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό για να γίνει όσο το δυνατόν πιο σκληρή.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη μια χοντρή πίτα ύψος 1 με 1 1/2 εκ και την κόβουμε σε λωρίδες, με αυτόν τον τρόπο πλάθουμε γρηγορότερα τα κορδόνια μας…
  •  Τα απλώνουμε σε πανί και πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλήσουν.
  • Ενώ πλάθουμε τα μακαρόνια βάζουμε τη μαρμίτα (μεγάλη κατσαρόλα) με νερό να βράσει. Το αλατίζουμε καλά όταν βράσει.
  • Ρίχνουμε μέσα τις Μακαρούνες αφού αφαιρέσουμε το περιττό αλεύρι.
  • Τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε.
  • Στην αρχή θα βρίσκονται στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει το κρεμμύδι καρέ και το βάζουμε στο τηγάνι με λάδι μέχρι να καφετίσει.
  • Ιδανικά πρέπει όταν σουρώνουμε τις Μακαρούνες να είναι και έτοιμο το κρεμμύδι (τσίκνωμα) για να σερβίρουμε.
  • Όταν οι Μακαρούνες είναι έτοιμες-σουρωμένες και το τσίκνωμα έχει καφετίσει, σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε, βάζουμε τυρί και στον πάτο του πιάτου μας.
  • Ρίχνουμε πάνω από το τυρί το τσιγαρισμένο κρεμμύδι με λαδάκι μαζί.

Καλή σας απόλαυση!