Η κανελάδα είναι ένα γευστικό ρόφημα από κανέλα που φτιάχνουν στην Κω και θα λατρέψετε!
Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξετε
Υλικά
-
1 κιλό ζάχαρη
-
1 ½ λίτρο νερό
-
5 ξύλα κανέλας
-
15 περίπου κεφαλάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
- Για τη σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα από την Κω, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.
- Αφού κρυώσει, την αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου.
- Τη σερβίρουμε αραιώνοντας τη με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη νερό).
- Αν θέλουμε προσθέτουμε και πάγο.
Καλή σας απόλαυση!