Κανελάδα: Το μαγευτικό ρόφημα από την Κω

Η κανελάδα είναι ένα γευστικό ρόφημα από κανέλα που φτιάχνουν στην Κω και θα λατρέψετε!

Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 5 ξύλα κανέλας
  • 15 περίπου κεφαλάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  • Για τη σπιτική και παραδοσιακή κανελάδα από την Κω, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.
  • Αφού κρυώσει, την αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου.
  • Τη σερβίρουμε αραιώνοντας τη με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη νερό).
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε και πάγο.

Καλή σας απόλαυση!